Παυλόπουλος: Ιστορική επίσκεψη, κοινοί οι αγώνες Ελλάδας – Μ.Βρετανίας

Παυλόπουλος: Ιστορική επίσκεψη, κοινοί οι αγώνες Ελλάδας – Μ.Βρετανίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιστορική» χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που έρχεται επίσημα στην Ελλάδα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. «Η επίσκεψη αυτή προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πολύ καλών σχέσεων Ελλάδας Βρετανίας», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ποτέ δεν ξεχνάμε τον Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα φιλίας που έχουμε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες υπήρξαν ανέκαθεν στενοί ενώ αναφέρθηκε και στους κοινούς αγώνες που έχει δώσει η Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο στους δύο παγκόσμιους πολέμους, προσθέτοντας ότι οι δυο χώρες μπορούν να παίξουν «σημαντικό ρόλο και σήμερα».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα στον πρίγκιπα Κάρολο πως η επίσκεψή του είναι σημαντική καθώς είναι γνωστές οι ρίζες που έχει στην Ελλάδα, μέσα από τον πατέρα του.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από αυτή την επίσκεψη θα επακολουθήσουν κι άλλες.

Στη μακρά ιστορία των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε και ο πρίγκιπας Κάρολος, σημειώνοντας ότι εκτίμησε ιδιαίτερα την επίσημη πρόσκληση που του έγινε να επισκεφτεί την Ελλάδα, την οποία όπως είπε είχε επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν ιδιωτικά. 

Ο Κάρολος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή που του επεφύλασσε και σημείωσε: «Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» επισήμανε.

Δήλωσε μάλιστα εξαιρετικά ευγνώμων για την θερμή υποδοχή της ελληνικής πλευράς και γνωστοποίησε ότι έχει συναντήσει Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή