ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Κάρολος: «Ορόσημο η επίσκεψη για τις σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας» είπε ο Τσίπρας (βίντεο)

Στο Μαξίμου ο Κάρολος: «Ορόσημο η επίσκεψη για τις σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας» είπε ο Τσίπρας (βίντεο)

Ορόσημο στις σχέσεις της Ελλάδας και της Βρετανίας μπορεί να αποτελέσει η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στην Αθήνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση που του απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, να επισκεφθεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

«Με πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα επανειλημμένως στο παρελθόν αλλά ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάτε τη χώρα μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Είναι η πρώτη φορά όμως που επισκέπτεστε τη χώρα επισήμως και πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που ένας μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα».

«Αυτό αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύω ότι η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ιδίως σήμερα, αυτή την εποχή που και δύο χώρες αντιμετωπίζουν πολύς σημαντικές προκλήσεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους στα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων για την υποδοχή σας. Αποτελεί μία πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία η επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας. Υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Δεσμοί οι οποίοι είναι μακραίωνοι και ελπίζω ότι – παρά του τι έχει συμβεί – στο μέλλον θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε όλα αυτά που μοιραζόμαστε ήδη. Και ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας αλλά και το θέμα της μετανάστευσης και με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος.