Παραπομπή Κατσίκη για τις «απαράδεκτες δηλώσεις του» ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παραπομπή Κατσίκη για τις «απαράδεκτες δηλώσεις του» ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσα δεν έπραξαν εντός της Ολομέλειας και εγκαίρως, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να κάνουν με μία ημέρα καθυστέρηση και μέσω κίνησης που δημοσιοποιήθηκε μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την Υιοθεσία και Αναδοχή:Υπογράφουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούν από τον κ. Ν. Βούτση την παραπομπή του συγκυβερνώντος βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκη στην επιτροπή Δεοντολογίας, εξαιτίας του περιεχομένου της ομιλίας του για το προαναφερθέν νομοσχέδιο, και ειδικότερα για την διάταξη περί την δυνατότητα να γίνουν ανάδοχοι ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

«Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του

κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής» αναφέρουν στην επιστολή τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως πολλοί εξ αυτών είχαν την δυνατότητα και με τις παρεμβάσεις τους εντός της Ολομέλειας να σχολιάσουν την τοποθέτηση του μέλους της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, πλην όμως ουδέν είπαν. Υπενθυμίζεται ότι εκτός των άλλων ο κ. Κατσίκης είχε σχεδόν παρομοιάσει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία.

Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδοχή.

Χρηστίδης: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το Μαξίμου
Κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μη αντίδρασή του στις δηλώσεις Κατσίκη άσκησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.
 
Μιλώντας στον ρ/φ «Παραπολιτικά» ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Το Μέγαρο Μαξίμου και οι λαλίστατοι υπουργοί χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά, όταν μιλάμε για ηθική στην πολιτική. Είναι περίεργο πως σε κάποιες περιπτώσεις το Μέγαρο Μαξίμου βιάζεται να το παίξει δικαστήριο και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ξεχνάει να μιλήσει (…)

 
Το μέγαρο Μαξίμου και οι λαλίστατοι υπουργοί χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά, είναι κάτι το οποίο υποδηλώνει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει με τους θεσμούς κατά το δοκούν. Βγαίνουν διαρκώς στην επιφάνεια ζητήματα, τα οποία το μέγαρο Μαξίμου ξεχνά να σχολιάσει και αυτό είναι κάτι το οποίο οι Έλληνες πολίτες το παρατηρούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον από ένα κόμμα το οποίο δεν βγήκε καλά καλά να καταδικάσει αυτά τα οποία είπε ο κ. Κατσίκης». 

 
«Με τους ΑΝΕΛ μοιράζονται την καρέκλα και μπροστά στη συμφωνία την οποία έχουν κλείσει για τη νομή της καρέκλας και της εξουσίας δεν θέλουν να διαταράξουν τίποτα» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή