Μητσοτάκης: Ισχυρό το αίτημα για ανανέωση

Μητσοτάκης: Ισχυρό το αίτημα για ανανέωση

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνδρες, μισθωτοί στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-54 ετών είναι στην πλειονότητά τους τα 155.335 ενεργά μέλη της Ν.Δ. –εξ αυτών 27.896 έγιναν μέλη της προ ημερών– που κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ για να αποκτήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις κάλπες για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις που στήνει η Πειραιώς την ερχόμενη Κυριακή. «Τολμηρή πολιτική επιλογή» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας –προς όσους αμφισβήτησαν την επιλογή του– ότι το αίτημα για ανανέωση είναι ισχυρότερο «από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης».

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Ν.Δ. Σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί, πριν από 30 μήνες, όταν ανέλαβα την ηγεσία της Ν.Δ., μου έλεγαν ότι οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., απηχώντας την ικανοποίηση της Πειραιώς για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ανοίξουν στην κοινωνία οι κάλπες που θα στηθούν στις 13 Μαΐου σε 339 σημεία της χώρας για την εκλογή τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, καθώς και συνέδρων για το εκλογικό συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο.

Πηγές της έλεγαν ότι η Ν.Δ. είναι σήμερα το κόμμα με την «αναλογικά ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων», ενώ από την ανάλυση των δεδομένων των εγγεγραμμένων προκύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς ανήκουν στη δυναμική ομάδα των 25-54 ετών. Από αυτούς το 35% είναι γυναίκες και το 65% άνδρες. Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, 6,8% εργάζονται στον πρωτογενή τομέα και 4,4% στην υγεία. Στην Πειραιώς κάνουν ακόμα λόγο για «εντυπωσιακή γεωγραφική κατανομή των εκλογέων στην επικράτεια», καθώς σε κάθε κάλπη κατά μέσον όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες.

Κανένα σχόλιο δεν έκανε χθες η Πειραιώς για τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη περί εκλογών «την επόμενη Κυριακή», ακολουθώντας την τακτική της πλήρους απαξίωσης της προσπάθειας της κυβέρνησης να «ανακαλύπτει» δήθεν ρήγματα στη Ν.Δ., όπως και επιχείρησε το Μαξίμου μέσω διαρροής. «Εμείς ζητάμε την επόμενη Κυριακή εκλογές. Ακόμη και με αυτοδυναμία χρειαζόμαστε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης (ρ/σ 247), απηχώντας την πάγια πεποίθηση του προέδρου της Ν.Δ. ότι όσο πιο σύντομα διεξαχθούν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης το επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι όσο μένει η παρούσα κυβέρνηση, τόσο περισσότερο ζημιώνει τα συμφέροντα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή