ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Παπανδρέου: Η χώρα χρειάζεται καθαρή εθνική γραμμή

g-papandreoy-i-chora-chreiazetai-kathari-ethniki-grammi-2249953

Σε αναλυτική του δήλωση μετά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ολοκλήρωσε τις επαφές που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει την ανάγκη εθνικής γραμμής για τα εθνικά θέματα από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες.

Τα εθνικά μας θέματα έχουμε χρέος να τα αφήνουμε έξω από τις όποιες κομματικές αντιδικίες.

Φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ επεσήμανε ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν εθνικό καθήκον να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει λέγοντας: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια καθαρή εθνική γραμμή, η οποία ετέθη πρόσφατα υπό αμφισβήτηση με διχαστικές επιπτώσεις στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ