Σήμα αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας η ολοκλήρωση της τετραετίας, λέει ο Τζανακόπουλος

Σήμα αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας η ολοκλήρωση της τετραετίας, λέει ο Τζανακόπουλος

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή η χώρα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα της σκληρής περιόδου των μνημονίων», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ThessNews", υπογραμμίζοντας αντίθετα ότι «η Ελλάδα όμως που βγαίνει καθαρά και αυτοδύναμα από αυτό το τέλμα, θα είναι μια χώρα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, σεβασμό στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία και την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στην ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπόσχεται «στελεχιακή αποψίλωση των δομών του κοινωνικού κράτους, την υποστελέχωση φορέων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την αντικατάσταση τους με στρατιές υπαμειβόμενων και ανασφάλιστων εργαζομένων, από ιδιωτικούς φορείς» και «φοροασυλία στο μεγάλο πλούτο και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Εξάντληση της τετραετίας

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία στην κανονικότητα ως το τέλος της τετραετίας». Επισημαίνει ότι η εξάντληση της κυβερνητικής θητείας για πρώτη φορά μετά από μια εικοσαετία σχεδόν «θα είναι και ένα σήμα αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας τόσο προς τους πολίτες όσο και διεθνώς».

«Δεν περνάει εξετάσεις η Πολιτεία, αλλά οι ΠΑΕ»

Με αφορμή τον σημερινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας, ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι η ελληνική Πολιτεία που περνάει εξετάσεις, σε σχέση με τα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αλλά οι ΠΑΕ. Σημειώνει ότι η «παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που απευθύνθηκε στη FIFA και την UEFA, με τις οποίες συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπει ένα τέλος σε ένα σαθρό οικοδόμημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Προσθέτει ότι όσο υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες, που βρίσκονται εκτός αυτού του πλαισίου σεβασμού του αθλήματος, των φιλάθλων και της νομιμότητας, «το ενδεχόμενο του Grexit θα είναι πιθανό».

«Η ελληνική κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε απειλεί»

Ερωτηθείς για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε απειλεί» και ότι έχει «τη συνταγματική υποχρέωση και τη λαϊκή νομιμοποίηση ώστε να κάνει όσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, απαιτούνται για να τηρείται η νομιμότητα και να εκλείψουν φαινόμενα γενικευμένης διαφθοράς και διαπλοκής». Σημειώνει ότι η ΝΔ και η ηγεσία της «έχουν αυτοανακηρυχθεί σε συνήγορο του κ. Μαρινάκη καθώς είναι γνωστές στο πανελλήνιο οι προνομιακές σχέσεις τους με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που καθοδηγεί την καθημερινή εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας στην οποία επιδίδονται τα ΜΜΕ που του ανήκουν». Τονίζει ότι όσα γίνονται «είναι μια μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις που υπερασπίζονται την απόδοση δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της πολιτικής έναντι οικονομικών συμφερόντων και σε αυτές που εξαρτούν την πολιτική τους επιβίωση από τη διαιώνιση ενός καθεστώτος διαπλοκής, που έφερε εν τέλει τη χώρα σε οριακό σημείο».

Για τις αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών για την απλή αναλογική, αναφέρει ότι με αυτήν έρχεται ξανά στο προσκήνιο η δυνατότητα ο χώρος της ΤΑ να είναι χώρος συνθέσεων και συγκλίσεων ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και ότι «αποτελεί και το μοναδικό εκλογικό σύστημα αυθεντικής θεσμικής αποτύπωσης της λαϊκής ψήφου». «Αυτό που κάποιοι ονομάζουν κίνδυνο ακυβερνησίας, επιτρέψτε μου να το θεωρώ εγγύηση για την πλουραλιστική διακυβέρνηση σε επίπεδο δήμων και περιφερειών», συμπληρώνει.

Για ΠΓΔΜ: Αναμένουμε σύντομα θετικές εξελίξεις

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι «όσο προχωρούν οι συζητήσεις με την ΠΓΔΜ, είναι εμφανές ότι οι αρχές της γείτονος αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης». Επισημαίνει ότι η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή όπως και η βούληση της για την επίλυση αυτού του ζητήματος «που θα ευνοήσει σημαντικά τη θέση και των δύο χωρών». «Επομένως, ο υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική διπλωματία, θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό το πλαίσιο και αναμένουμε σύντομα, θετικές εξελίξεις», τονίζει.

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σχολιάζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τρόπο απολύτως αντίθετο στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, για να υπογραμμίσει ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας σε όλα τα επίπεδα και με τη στήριξη μάλιστα του συνόλου της ευρωπαϊκής οικογένειας».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή