ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: «Αγκάθι» το erga omnes – H σκυτάλη στους πρωθυπουργούς

Σκοπιανό: «Αγκάθι» το erga omnes – H σκυτάλη στους πρωθυπουργούς

Τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Μαΐου στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφης ΕΕ – Δ. Βαλκανίων, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με δήλωσή του μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ. Πλέον η σκυτάλη περνά και επισήμως στους πρωθυπουργούς, με την σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών να αναδεικνύει ως «αγκάθι» την ονομασία «για όλες τις χρήσεις». 

Ο κ. Νίμιτς με το πέρας της συνάντησης τόνισε πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον κ. Νίμιτς ξεκίνησε τις 10.30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο, όπου χθες είχε πραγματοποιηθεί η 2η Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad (Visegrad 4) και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Balkan-4).

Αυτή ήταν η τέταρτη τριμερής συνάντηση και η πρώτη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα καθώς οι τρεις προηγούμενες διεξήχθηκαν στη Βιέννη.