Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη

Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

«Ο στόχος παραμένει μια ενωμένη Κύπρος με ίσα δικαιώματα για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι υπό την απειλή του τουρκικού στρατού», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού αμέσως μετά τη συζήτηση που είχε με τον κ.Αναστασιάδη.

Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη-1

Στη συνάντηση που διήρκησε μια ώρα ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τις τελευταίες του επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση το πλαίσιο που έχει θέσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Πάντως, όπως εκτιμήθηκε, οι τουρκικές εκλογές που έχουν προσδιοριστεί για τις 24 Ιουνίου «φρενάρουν» οποιαδήποτε πρόοδο στις συνομιλίες.

Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη-2

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη και για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και τις συζητήσεις που διεξάγονται με τους Ισραηλινούς για τη δημιουργία του αγωγού East Med  που θα ενώσει ενεργειακά την Κύπρο με την Κρήτη και στη συνέχεια την Ελλάδα με την Ιταλία.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα  του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Οι δύο άνδρες επανέλαβαν τη θέση τους για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο Γκουτέρες, ώστε να σταματήσει η κατοχή και να ενωθεί ξανά το νησί.

Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη-3

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Άντρος Κυπριανού δήλωσαν πως,  δεν  μπορούμε  και δεν πρέπει να αποδεχτούμε λύση δύο ξεχωριστών κρατών, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τα παιδιά μας και θα διαιώνιζε την ανασφάλεια και τελικά τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη-4

Η πλήρης δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη  μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου  Νίκο Αναστασιάδη έχει ως εξής:

«Οπως κάθε φορά, ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με ενημέρωσε για όλες τις πτυχές του Κυπριακού. Η θέση μας παραμένει στο πλευρό του. Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη με δικαιώματα, τόσο για τους Ελληνοκύπριους, όσο και για τους Τουρκοκύπριους. Μια χώρα υπό την σκέπη της Ευρώπης και όχι υπό την απειλή των τουρκικών στρατευμάτων. Είμαστε βέβαια σε μια δύσκολη περίοδο.

Θεοδωράκης σε Αναστασιάδη: Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη-5

Η Τουρκία πηγαίνει για εκλογές και προφανώς μέχρι τότε θα «παίζει» καθυστέρηση. 

Ελπίζουμε αμέσως μετά, οι Τουρκοκύπριοι με τον ηγέτη τους, τον Ακιντζί και η Κυπριακή Δημοκρατία με τον κ.Αναστασιάδη να βρουν έναν δρόμο για να συνεχίσουν να συνομιλούν και να φέρουν άμεσα αποτελέσματα, για το καλό, όπως προανέφερα, τόσο των Ελληνοκυπρίων, όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή