Πιθανά λάθη στον νόμο του παραδέχεται ο Παρασκευόπουλος

Πιθανά λάθη στον νόμο του παραδέχεται ο Παρασκευόπουλος

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανά λάθη στον πολυσυζητημένο «νόμο Παρασκευόπουλου» παραδέχθηκε για πρώτη φορά, μιλώντας στη Σία Κοσιώνη και στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σίγουρα προβληματίζομαι. Μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη. Αυτό οπωσδήποτε με προβληματίζει. Αλλά αυτή η απορία μήπως έχω μετανιώσει σε κάτι και αυτή νομίζω ότι συνδέεται με την επικοινωνιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις έτσι και αλλιώς εκεί μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Περιμένω βέβαια και εγώ να δω την ολοκλήρωση της εικόνας για μπορέσω μετά να αποφανθώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στο ερώτημα εάν ο νόμος φωτογράφιζε την περίπτωση του Σάββα Ξηρού, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Αλίμονο αν μία ελληνική κυβέρνηση έφτιαχνε ειδικό νόμο προκειμένου ένας άνθρωπος ο οποίος βαρύνεται με πολύ σοβαρές κατηγορίες να βγει ειδικά αυτός (Σάββας Ξηρός). Προφανώς και ήταν άδικη αυτή η κατηγορία και ότι δεν υπήρχε αυτή η εξατομίκευση που λέτε ότι προέκυψε και από την συνέχεια».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος κάνει λόγο για προσωπική στοχοποίησή του, η οποία, όπως αποκαλύπτει, έχει οδηγήσει σε σωρεία απειλών κατά του ίδιου και της οικογένειας του.

«Έχω δεχτεί απειλές και ύβρεις σοβαρές. Ακόμη και για ύβρεις ή απειλές που αφορούν το πρόσωπο των παιδιών μου. Συνήθως οι απειλές είναι ανώνυμες και αυτοί οι οποίοι εκφράζουν απειλές τόσο βαριές φροντίζουν να αποκρύπτουν την ταυτότητα τους για να μην έχουν ποινικές συνέπειες. Είναι πραγματικά πολύ σοβαρό αλλά νομίζω ότι η χώρα μου παρέχει ασφάλεια, μου παρέχει φύλαξη, μου παρέχει φρουρά, μου παρέχει ασφάλεια. Το κυριότερο θέμα το οποίο υπάρχει είναι να έχουμε μια διαφορετική στάση ως κοινωνία απέναντι στο έγκλημα, να είμαστε αποτελεσματικοί, να το αντιμετωπίζουμε χωρίς να φτάνουμε και σε προσβολές ατομικών δικαιωμάτων», ανέφερε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή