ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης – Εκλογές ζητεί το 56%

Δημοσκόπηση: Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης – Εκλογές ζητεί το 56%

Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Το 77% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση.

Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Πολιτικό Βαρόμετρο» της Public Issue.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι το 77% του δείγματος θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητεί να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά σε αυτές θα επικρατήσει η ΝΔ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του να εμφανίζουν αυξητική τάση.

Αντιθέτως η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας εμφανίζεται καθηλωμένη. Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Τσίπρας προπορεύεται σε δημοφιλία μόνο του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%, ενώ το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο και το 55% αναμένει ως χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Στην «παράσταση νίκης» η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ οι πολίτες σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, έναντι 34% που απαντά ότι οι εκλογές δεν χρειάζονται.

Όσον αφορά στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», ο 34% προτιμά κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ ένα 45% απορρίπτει αμφότερες τις επιλογές.

Τέλος,  καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 42% των προτιμήσεων, ενώ το 26% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.