Θεοδωράκης: Τα εθνικά θέματα δεν είναι πεδίο για ρεβανσισμό κι εκδικητικότητα

Θεοδωράκης: Τα εθνικά θέματα δεν είναι πεδίο για ρεβανσισμό κι εκδικητικότητα

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ας μην χάσουμε την ευκαιρία και ας δείξουμε όλοι υπευθυνότητα. Ο ρεβανσισμός και η εκδικητικότητα απέναντι στα λάθη των αντιπάλων μας δεν είναι ποτέ λύση», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπλήρωσε πως ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί αρκετές φορές από το στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βλέπω τα μέτρα της πολιτικής με τα μάτια του θιγμένου ώστε να προσπαθήσω κάποια στιγμή σε κάποιο εθνικό θέμα να πάρω την εκδίκησή μου».

Επανέλαβε, δε, την πρόθεσή του να στηρίξει την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση εφόσον είναι η επιθυμητή που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εάν φερθεί συνετά η κυβέρνηση, εάν φέρει τη λύση που συζητάμε όλοι τόσα χρόνια, δεν μπορεί παρά να τη στηρίξουμε και να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή με τους γείτονές μας. Ας μην επιμείνουμε να κρύβουμε το πρόβλημα του "Μακεδονικού" κάτω από το χαλί, ας τολμήσουμε! Και η πλευρά της κυβέρνησης και η πλευρά της αντιπολίτευσης». 

Κάνοντας λόγο για τις «κόκκινες γραμμές», σε ότι αφορά στο «Μακεδονικό», ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων που αποτυπώνονται τόσο στο Σύνταγμά τους, όσο και στα σχολικά τους βιβλία.

«Πρέπει να αισθανθώ ότι ο κ. Ζάεφ έχει καταλάβει το λάθος της έντασης, της μισαλλοδοξίας, του αλυτρωτισμού και προσπαθεί να το εξαλείψει στη χώρα του. Το ότι κατεβάζουν αγάλματα και αλλάζουν ονόματα δρόμων είναι καλό βήμα. Αλλάζουν τη θέαση προς την Ελλάδα στην πράξη» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ξεκαθάρισε επίσης για άλλη μια φορά πως «δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα στηρίξουμε μία απόφαση για τη λύση του Μακεδονικού. Εξάλλου, στηρίζουμε πράγματα για τα οποία εμείς έχουμε αγωνιστεί και δεν θα πάω πίσω από τις αρχές μου. Θα κάνω ό,τι μπορώ, λοιπόν, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα σήμερα. Αυτό δε σημαίνει με κανένα τρόπο ότι εντάσσομαι στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Μας χωρίζει μεγάλη απόσταση. Τα λάθη τους είναι συνεχή. Άλλη, λοιπόν, η βοήθεια στην πατρίδα και άλλη η βοήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Σε ό,τι αφορά στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι, και ο ίδιος καταβάλλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες, ώστε να ισχυροποιηθεί και να μεγαλώσει το Κίνημα Αλλαγής.

Τόνισε, μάλιστα, ότι πιστεύει σε ένα Κίνημα Αλλαγής με λαϊκή ορμή, ώστε να προσελκύσει τους ανένταχτους, αλλά να σημαίνει και μία πραγματική αλλαγή.

Υπογράμμισε, δε, ότι ο βασικός στόχος δεν είναι «μια εκλογική επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής με παλιούς πρωταγωνιστές και με παλιούς όρους. Πρέπει να έχουμε τη σωστή ανανέωση, τη σωστή εμπειρία και κυρίως τις σωστές προτάσεις για τη διέξοδο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς, τόσο για τις «επιθέσεις» που δέχτηκε από φιλικές προς το Κίνημα Αλλαγής εφημερίδες, όσο και τα θετικά σχόλια που έγιναν προς το πρόσωπό του από φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε: «Εγώ θα λέω τις απόψεις μου και δεν θα δώσω διαπιστευτήρια σε κανέναν. Η κατεύθυνσή μου δεν είναι να γοητεύσω τον ένα ή να απογοητεύσω τον άλλο, σκεπτόμενος το πολιτικό μου μέλλον. Πρέπει συνεχώς να διορθώνουμε την πορεία της χώρας, αυτό και μόνο αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ». 

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι ζητούμενο είναι η πολιτική αλλαγή. «Η ανάγκη η χώρα να αλλάξει πραγματικά σελίδα, να βάλουμε νέες προτεραιότητες. Εγώ θέλω μια σκληρή, μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή, εκσυγχρονιστική ατζέντα που θα βελτιώσει ουσιαστικά τα πράγματα στη χώρα. Θα υποστηρίξω και στη Βουλή την ανάγκη αυτής της πολιτικής αλλαγής, θα επισημάνω τα λάθη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν θα παίξω παιχνίδι με τις ημερομηνίες» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή