Βενιζέλος για Novartis: Aνθρακες ο θησαυρός

Βενιζέλος για Novartis: Aνθρακες ο θησαυρός

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σχετικά με την υπόθεση Novartis, σχολίασε: «Ανθρακες ο θησαυρός».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί δικανική, πολιτική και θεσμική ήττα, και την κατηγόρησε ότι είπε και συνεχίζει να λέει ψέματα στη Βουλή, συνεχίζοντας να παίζει παιχνίδια εις βάρος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της δημοκρατικής παράταξης.

Μίλησε για σφετερισμό δικαστικών οργάνων και διαδικασιών, χαρακτήρισε απόλυτο φιάσκο τους χειρισμούς της κυβέρνησης και άκυρη όλη τη διαδικασία και τις καταθέσεις των ανωνύμων μαρτύρων. «Δεν θέλατε την πλήρη διερεύνηση για να μην αποκαλυφθούν οι μάρτυρες, να μην βγει η κουκούλα τους. Θα βγει όμως στην επόμενη Βουλή κι όλα θα κριθούν με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και όσα προβλέπονται από τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ακόμη άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη επιλογή του να στείλει στη Βουλή το έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή με το οποίο τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, λέγοντας ότι παραβιάζει τη μυστικότητα των διαδικασιών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποίησε ότι οι πιέσεις και οι εκφοβισμοί σε δικαστικούς λειτουργούς δεν θα αποδώσουν, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Δεν θα περάσει ο σφετερισμός των θεσμών. Υπάρχει πρόβλημα στο κράτος δικαίου. Η καθαρή λύση είναι οι εκλογές. Και μια άλλη κυβέρνηση που θα αναλάβει την ανόρθωση της χώρας»

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε πλήρως τη διαφωνία του για όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας περί αναφοράς του όρου Ίλιντεν στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Θέλω να ελπίζω ότι είναι προβοκάτσια τα περί Δημοκρατίας του Ίλιντεν και το συζητάτε σοβαρά. Σας μιλώ εγώ που έχω υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Μην παίζετε με ιστορικές, ιδεολογικές αναφορές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε πως πρόκειται για την επιτομή του αλυτρωτισμού καλώντας τον πρωθυπουργό να διαψεύσει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή