Μητσοτάκης: Δεν θα συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής

Μητσοτάκης: Δεν θα συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία φιάσκο με δέκα κάλπες ντροπής. Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να τη νομιμοποιήσουμε» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκη, στη συζήτηση  για την υπόθεση Novartis.

«Πριν από τρεις μήνες είχα μιλήσει για πολιτική σκευωρία με αφορμή ένα υπαρκτό εταιρικό σκάνδαλο που η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε υποτιθέμενο πολιτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για ωμή παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας:

«Με ανύπαρκτες καταθέσεις στοχοποιήθηκαν 10 πολιτικοί, δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής της σκευωρίας δεν είχε το θάρρος να καθίσει στο έδρανο του πρωθυπουργού να τους ακούσει. Κρύφτηκε στο γραφείο του».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στο πόρισμα της η κυβερνητική πλειοψηφία παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κανένα πολιτικό πρόσωπο. Αποφασίσατε τη σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής ότι η Βουλή είναι αρμόδια να εξετάσει το θέμα και τώρα πάτε να βγάλετε την υπόθεση από πάνω σας και έρχεται ο κ. Τσίπρας να μας πει σήμερα ότι αρμοδιότητα έχει η δικαιοσύνη».

«Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή, αρνήθηκε την εφαρμογή του ίδιου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να συζητήσει το θέμα της ψήφου τον Ελλήνων του εξωτερικού και πρόσθεσε: «Σας προκαλώ και σας προσκαλώ να πείτε στους πολίτες του εξωτερικού γιατί τους αρνείστε την ψήφο». Αναφέρθηκε στο θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών λέγοντας ότι «έχω ζητήσει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών από το 2004 όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά βουλευτής. Ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσουμε την αδικία που γίνεται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών μας».

«Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που σέρνεται μέσα σε μια παρατεταμένη μιζέρια, αδυνατώντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ την ενότητα του έθνους σε ένα κοινό όραμα εθνικής αναγέννησης» τόνισε.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή