Αντ. Σαμαράς: Θα σας καθίσω στο σκαμνί

Αντ. Σαμαράς: Θα σας καθίσω στο σκαμνί

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα και την προειδοποίηση ότι μετά τις επόμενες εκλογές ο κ. Αλέξης Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν το Ειδικό Δικαστήριο «για τη μεγαλύτερη σκευωρία» εις βάρος πολιτικών τους αντιπάλων, δηλαδή την «υπόθεση Novartis», καθώς και τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις που χαρακτηρίζονται «σκανδαλώδεις», παρουσιάστηκε χθες ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Το έγκλημα της “σκευωρίας”, για το οποίο εγώ σας εγκαλώ, υπάγεται στέρεα στη δικαιοδοσία της Βουλής – και, βεβαίως, και της επόμενης Βουλής. Εσείς, λοιπόν, γι’ αυτά, θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει, σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση: «Αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο, αλλά λεωφόρο, για τη δική σας παραπομπή, αργότερα. Με τη στενή ερμηνεία που υιοθετείτε, δικά σας “πεπραγμένα”, αύριο, μπορούν να παραπεμφθούν κατευθείαν στην τακτική Δικαιοσύνη! Για σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις επί των ημερών σας, αναφέρω μόνο τρεις: τα ΕΛΤΑ –όπου θα χρειαστεί να γίνει κάθαρση–, η Τράπεζα Αττικής –εκεί να δείτε κάθαρση που θα πρέπει να γίνει– ή τα ευρωπαϊκά κονδύλια για πρόσφυγες-μετανάστες ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου! Αυτό κι αν χρειάζεται να ερευνηθεί σε βάθος».

Συκοφαντία

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην υπόθεση που μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα τον αφορά, βάσει της προτάσεως της δικομματικής πλειοψηφίας, έκανε λόγο για «συκοφαντία», για τη «μεγαλύτερη σκευωρία που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα».

«Σας μηνύω και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί», είπε ο κ. Σαμαράς, και αφού παρουσίασε μια σειρά από θέσεις αναφορικά με αρνητικές πτυχές και αποτυχίες της πολιτικής της συγκυβέρνησης, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Επειδή εμείς σας προειδοποιούσαμε τότε, σήμερα που φέρατε τη χώρα εδώ που τη φέρατε, προσπαθείτε να μας σπιλώσετε! Μας εκδικείστε, επειδή είχαμε δίκιο. Χρειάζεστε εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε. Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας, την πλήρη χρεοκοπία. Ηδη πατήσατε πάνω στις νάρκες σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή