Αντεπίθεση από τα υπό διερεύνηση πολιτικά πρόσωπα

Αντεπίθεση από τα υπό διερεύνηση πολιτικά πρόσωπα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντόνως ενοχλημένοι από επιλογές και χειρισμούς της δικομματικής πλειοψηφίας, όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, εμφανίστηκαν με τις παρεμβάσεις τους στη χθεσινή μαραθώνια διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής όλοι οι αναφερόμενοι στην πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαντες δε, ειδικά ως προς την τελευταία επιλογή, δηλαδή να δηλωθεί η Βουλή ως «αναρμόδια» για τη διερεύνηση της υπόθεσης, έκαναν λόγο για απόδειξη της «σκευωρίας».

«Η Βουλή έπρεπε να ερευνήσει τα πάντα. Είναι άθλιες και συκοφαντικές οι κατηγορίες», είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, για να συνεχίσει: «Πρόκειται για οργανωμένη σπίλωση, για συκοφαντία. Αντί για μεγαλύτερο σκάνδαλο, έχουμε μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης. Μια σκευωρία που πλήττει τη δημοκρατία. Επιχειρείται δολοφονία χαρακτήρων».

Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η «μεγάλη απάτη» της πλειοψηφίας εντοπίζεται στην επιλογή της επιστροφής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές διαδικασίες έως την έκδοση αποφάσεως είναι μακρές: «Θα μας έχετε επί 20 χρόνια, όσο θα διαρκέσει η δικαστική διερεύνηση, να μας εγκαλείτε; Αυτή είναι η μεγάλη σκευωρία: να μας έχετε υπό κατηγορία και υπό σπίλωση διαρκώς. Οι μέρες σας τελειώνουν, κανείς δεν κυβερνά για πάντα. Θα έπρεπε να έχετε πολύ μεγαλύτερη συστολή και να σέβεστε τους κοινοβουλευτικούς κανόνες», κατέληξε. Με τη σειρά του ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος τόνισε:

«Συντελείται η τελευταία κοινοβουλευτική πράξη μιας ελεεινής πλεκτάνης και ενός σχεδίου εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Το κυρίως θέμα τoυ ωστόσο θα γραφτεί την προσεχή περίοδο, όταν θα αποκαλυφθούν ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί, τα μέλη και οι εκτελεστές της σπείρας των παλιανθρώπων που διοργάνωσαν την ελεεινή αυτή πλεκτάνη».

«Η καθυστέρηση ή και η ολοκλήρωση της διαδικασίας προσβάλλει την αξιοπρέπεια. Ζητώ την πιστή τήρηση κανόνων ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξεως», τόνισε με τη σειρά του και ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος. «Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με το αποκαλούμενο σκάνδαλο Novartis», πρόσθεσε.

Για «ανέντιμες, ανήθικες, καιροσκοπικές και επικίνδυνες για τη δημοκρατία και τους θεσμούς μεθοδεύσεις» μίλησε από την πλευρά του ο κ. Γ. Κουτρουμάνης. «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα ποιος θα με κρίνει, γιατί είμαι πεντακάθαρος και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Δεν θέλουν το φως και τη διαφάνεια, θέλουν να προωθούν την προπαγάνδα τους», πρόσθεσε.

«Είναι άδικο, ανήθικο, ανέντιμο να κρατούμεθα υπό αιχμαλωσία ύποπτων κύκλων πολιτικοί οι οποίοι υπηρετήσαμε τον δημόσιο βίο με διαφάνεια και εντιμότητα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος.

Με τη φράση «υπάρχει το σκάνδαλο, αλλά φρονώ ότι δεν απασχολεί πολιτικά πρόσωπα» και την επισήμανση ότι γίνεται «πολύς ντόρος για το τίποτα», ο κ. Μάριος Σαλμάς τοποθετήθηκε στη διάρκεια της διαδικασίας.

Στο γραπτό υπόμνημά του ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος τονίζει: «Η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στη διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων, παραβλέποντας ότι η διαχείριση αυτή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποβαθμίζει τον πολιτικό πολιτισμό και τη δημοκρατία στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή