ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: «Φρικτή» η επίθεση κατά Μπουτάρη

Βούτσης: «Φρικτή» η επίθεση κατά Μπουτάρη

Από τις Κορυσχάδες Ευρυτανίας καταδίκασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την 74η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, σημείωσε ότι «χθες ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μπουτάρης -που έχει ανοιχτό πνεύμα και έχει βοηθήσει εξαιρετικά έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μετασχηματιστεί μαζί με τον αγώνα του λαού της σε μια ανοιχτή πόλη στην κοινωνία στα νέα και σύγχρονα διακυβεύματα- υπέστη μία φασιστική επίθεση. Πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτή τη φρικτή επίθεση που δέχτηκε στην τελετή ακριβώς τιμής για τη γενοκτονία του Πόντου. Σε μια ιερή στιγμή» όπως είπε.

Παράλληλα αναφερόμενος σε παρόμοια περιστατικά τόνισε ότι «ο αντιφασισμός θα πρέπει να εκδηλώνεται κάθε μέρα όπου εκδηλώνεται ο φασισμός με διάφορες αιτίες» όπως τόνισε σημειώνοντας τη διαχρονικότητα παρόμοιων επιθέσεων αναφερόμενος σε «φαινόμενα της φασιστικής βίας που κάθε μέρα εκδηλώνονται σε βάρος του διαφορετικού, σε βάρος του ανοιχτού, σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας» όπως τόνισε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)