Επιμένουν για «Ιλιντεν» Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Επιμένουν για «Ιλιντεν» Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτικές της στάσης της πολιτικής ηγεσίας στα Σκόπια, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ αλλά και του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Ζάεφ, τόνισε ότι με την «Ilindenska Makedonija» πρακτικά δεν απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, ενώ ενισχύει την ταυτότητα της ΠΓΔΜ και παραχωρεί στην Ελλάδα μια σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα, ένας διανοούμενος, ένας απλός πολίτης που προσβάλλεται από αυτή την πρόταση. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε». Και κατέληξε: «αρχικά, ας κοιτάξουμε αυτή τη λύση ως το τέλος και απευθύνω έκκληση σε όλους στην Ελλάδα να τη σκεφτούν, διότι αξίζει τον κόπο».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Δεν βλέπω μια πιο ικανοποιητική πρόταση που να έχει τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών που διαπραγματεύονται» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV. Και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε (την πρόταση) και να πείσουμε τον λαό μας να στηρίξει τη λύση διότι πιστεύουμε σε αυτή».

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι η ΠΓΔΜ δεν συζητά κάποια άλλη πρόταση που να καλύπτει το "erga omnes". «Αν αφαιρεθεί ένα στοιχείο, το συνολικό πακέτο θα διαλυθεί», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή