Προσφορά για το 70,38% του «Υγεία» κατέθεσε το CVC

Προσφορά για το 70,38% του «Υγεία» κατέθεσε το CVC

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται η μάχη στον χώρο της υγείας μετά την απόφαση της MIG να παραχωρήσει στη Hellenic Healthcare, που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners, περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του συνόλου της συμμετοχής της στο «Υγεία». Πρόκειται για την τρίτη και μεγαλύτερη νοσοκομειακή μονάδα που αναμένεται να αποκτήσει το επενδυτικό fund CVC, το οποίο είχε εξαγοράσει το 2017 το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General.

Η πώληση του «Υγεία» από τον όμιλο της MIG γίνεται υπό το βάρος του υψηλού δανεισμού που έχει στην Τράπεζα Πειραιώς. Οπως ανακοίνωσε η MIG, η απόφαση ελήφθη μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε το περασμένο Σάββατο η Hellenic Healthcare για την εξαγορά του «Υγεία» στην τιμή των 0,92 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG, η εκτελεστική επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου σε χθεσινή του συνεδρίαση θεώρησαν ομόφωνα την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Hellenic Healthcare περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και τις 30 Ιουνίου.

Η συμμετοχή της MIG στο «Υγεία» ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του «Υγεία». Ετσι, το προσφερθέν τίμημα των 0,92 ανά μετοχή ανεβάζει το συνολικό τίμημα της εξαγοράς στα 197,9 εκατ. ευρώ και τη συνολική αξία του 100% του «Υγεία» στα 281,3 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία δίνει στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρεία Hellenic Healthcare.

Η τιμή που προσφέρει η Hellenic Healthcare είναι ανώτερη από την αξία της τιμής της μετοχής που έχει προσδιορίσει η PWC για το «Υγεία» ως εύλογο τίμημα και το οποίο διαμορφώνεται μεταξύ 0,67 – 0,75 ευρώ ανά μετοχή. Το premium που δίνει η Hellenic Healthcare διαμορφώνεται από 22,6% έως και 37%. Η προσφορά της Hellenic Healthcare είναι διπλάσια και συγκεκριμένα κατά 104% ανώτερη από την τιμή που προσέφερε στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης ο όμιλος Αποστολόπουλος στις 23 Νοεμβρίου του 2017. Η πρόταση έγινε στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή και αφορούσε 91.719.731 μετοχές του «Υγεία», που αντιστοιχούσαν στο 30% του μετοχικού του κεφαλαίου. Να σημειωθεί επίσης ότι η χρηματιστηριακή Euroxx είχε προσδιορίσει για λογαριασμό του διοικητικού συμβουλίου του «Υγεία» το εύλογο εύρος τιμών μεταξύ 0,64 έως 0,78 ευρώ ανά μετοχή, αποτίμηση που είναι πολύ κοντά σε αυτήν της PWC. Χθες η μετοχή του «Υγεία» έκλεισε με άνοδο 4,64% στα 0,880 ευρώ, ενώ στα 0,1370 με άνοδο 5,38% έκλεισε η μετοχή της MIG.

Οπως ανακοίνωσε η MIG, κατά τη διάρκεια της περιόδου έως και τις 30 Ιουνίου, ο όμιλος θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος. Η προσφορά που υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας) και η σχετική συμφωνία θα τεθούν υπ’ όψιν της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

Το CVC Capital Partners αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Εκτός από την Ελλάδα έχει επενδύσει στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή