Συνάντηση Παυλόπουλου-Νικολέτι: Ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη

Συνάντηση Παυλόπουλου-Νικολέτι: Ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μισέλ Νικολέτι, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Οι δύο άνδρες επισήμαναν την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, καθώς και την επίδειξη αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι, δυστυχώς, έχουμε εταίρους τόσο εντός του Συμβουλίου, όσο και εντός της ΕΕ, οι οποίοι δεν δείχνουν την απαραίτητη αλληλεγγύη στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων και πρόσθεσε ότι το να είσαι Ευρωπαίος είναι μεγάλη τιμή, η οποία όμως συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Μάλιστα, σημείωσε πως «αν δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα αλληλεγγύης όπως είναι το προσφυγικό, που αποδεικνύει τον ανθρωπισμό της Ευρώπης, τότε από εκεί και πέρα υπάρχουν κυρώσεις, και αυτές οι κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μισέλ Νικολέτι, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνάντηση, εξήρε την συνεισφορά της Ελλάδας τόσο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, η οποία αντιμετωπίζει πάρα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες, όπως θέματα μετανάστευσης και διάφορες εντάσεις.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα προς τις ευπαθείς ομάδες και συμφώνησε με τον κ. Παυλόπουλο για την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού Κράτους και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή