ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει ο «Ρουβίκωνας»

Τόσκας: Ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει ο «Ρουβίκωνας»

«Ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει» χαρακτήρισε τον «Ρουβίκωνα» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, σε συνέντευξή του στον ANT1, δήλωσε σχετικά με την παραβατικότητα ότι ο Ρουβίκωνας «είναι μικρό ποσοστό του όλου προβλήματος» ενώ επεσήμανε ότι οι περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις από τη δράση του Ρουβικώνα και των μικρών αναρχικών ομάδων είναι σε βάρος της κυβέρνησης.

Πρέπει να δούμε ποιοι ωφελούνται, κι αυτοί δεν είμαστε εμείς, πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας μίλησε και για «ακτιβιστική δράση», αλλά και «παράνομες πράξεις» και στη δεύτερη περίπτωση είπε, έχουν υπάρξει αρκετές συλλήψεις.

Μίλησε επίσης για «παραμυθάκι» με αφορμή τις αναφορές ότι δεν έχουν εντολές οι αστυνομικοί από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «αφαιρέσαμε 800 αστυνομικούς από τη φύλαξη προσώπων».

Ο κ. Τόσκας επιτέθηκε και στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση με την υιοθέτηση κάποιων αντιλήψεων ακραίων ακροδεξιών». «Αν πάμε στο σήμερα, αντιλήψεις που οδήγησαν σε συμμαχικές ενέργειες όπως έγινε με τις διαδηλώσεις στη Λέσβο και σε άλλες περιπτώσεις, οδηγούν σε λάθος δρόμο. Όποιος στρώνει το χαλί σε κάποιες παρέες μετά μην παραξενεύεται αν αυτό το χαλί το πατήσουν αυτές οι παρέες και κυριαρχήσουν σε κάποιες περιπτώσεις» πρόσθεσε.

«Εδώ θα πρέπει να δούμε το θέμα ασφάλειας με σύνεση και να δούμε το συνολικό θέμα ασφάλειας. Αν υπήρχε θέμα ασφάλειας θα περπατούσαν Μακρόν και Κάρολος αμέριμνοι στο κέντρο της Αθήνας;» τόνισε ο κ. Τόσκας.