ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση – Απάντηση Τζανακόπουλου

ΝΔ: Πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση – Απάντηση Τζανακόπουλου

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της». Αυτό επισημαίνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τη δήλωση που έκανε νωρίτερα.

«Τα πράγματα είναι απλά: Αν η κυβέρνηση πιστεύει όντως ότι τα έχει πάει περίφημα στην οικονομία, δεν χρειάζεται καμία παράταση του μνημονίου που μόνη της υπέγραψε και καμία πιστοληπτική γραμμή στήριξης» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Αν αντιθέτως συνειδητοποίησε επιτέλους το νέο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στη χώρα, η λύση είναι μία. Να προκηρύξει εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα ανακτήσει με τις επιλογές της και την εμπιστοσύνη των αγορών».

«Ετσι θα λύσει ο κ. Τζανακόπουλος και τις απορίες του για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν περιλαμβάνει κανένα μνημόνιο» καταλήγει η ΝΔ.

Απάντηση Τζανακόπουλου

«Το μόνο για το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει καθοδήγηση ο Πρωθυπουργός από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είναι τεχνογνωσία για το πώς να εκθέσει εκτός από τον εαυτό του και το κόμμα του στη Βουλή» απαντά στη ΝΔ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.