ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κύκλος συζητήσεων Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Νέος κύκλος συζητήσεων Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Συνεχίζονται σήμερα το πρωί οι συνομιλίες Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, μετά τον πρώτο κύκλο επαφών χθες.

Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη, παρουσία του απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην είσοδο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών πριν ανέβουν μαζί στον 15ο όροφο, όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις.

Στον λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες πριν από την έναρξη της συνάντησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών, έπειτα από τις διαδοχικές συζητήσεις που είχαν στη Σόφια οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Νέος κύκλος συζητήσεων Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-1

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό δήλωσε πως «Είμαστε κοντά στη λύση».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την εν εξελίξει συνάντηση των ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό τον Μάθιου Νίμιτς τόνισε ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα».

Νέος κύκλος συζητήσεων Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-2