ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό -Τι απαντά ο ΥΠΕΘΑ

H ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό -Τι απαντά ο ΥΠΕΘΑ

Η ΝΔ εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο και με ερώτηση βουλευτών της ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για «προκλητική συμπεριφορά», όπως επισημαίνουν.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης και το σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο κ. Καμμένος κάνει τις διακοπές του στο Μόντε Κάρλο επιδεικνύοντας, μάλιστα, την πρόσκληση που έλαβε από τον Πρίγκιπα του Μονακό να παραστεί σε δεξίωση επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1».

Στη συνέχεια η ΝΔ τονίζει πως βουλευτές της, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητούν άμεσα εξηγήσεις από τον Υπουργό Άμυνας για την προκλητική του συμπεριφορά.

Η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ:

«ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ:  Προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε μια εποχή τόσο μεγάλης κρίσης, όπου δοκιμάζεται η δυνατότητα των Ελλήνων να επιβιώσουν από την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κάνει τουρισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Φροντίζει δε να τροφοδοτεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με φωτογραφικό υλικό, αλλά και με την πρόσκληση που έλαβε για τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1.

Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για 91η μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ενώ εκκρεμεί μια σειρά θεμάτων, αρμοδιότητας του κ. Καμμένου, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Επειδή:

  •    Αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, να παρακολουθεί τον κυβερνητικό εταίρο να αμελεί τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Φόρμουλα 1,
  •    Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στον τέταρτο μήνα φυλάκισης στην Τουρκία και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί,
  •    Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή έντονης τουρκικής προκλητικότητας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η προκλητική συμπεριφορά σας, συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας
Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Δημήτριος Κυριαζίδης».

 
Η απάντηση Καμμένου

Μέσω ενός αιχμηρού tweet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε την κατάθεση της ερώτησης βουλευτών της ΝΔ, τονίζοντας πως «είναι κατάντια να κάνουν ερωτήσεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους».

Το tweet του Πάνου Καμμένου: