Πάιατ: Στο πλευρό της Ελλάδας για την ασφάλεια στο Αιγαίο

Πάιατ: Στο πλευρό της Ελλάδας για την ασφάλεια στο Αιγαίο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στη σημασία της αεροπορική βάσης της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, στον τομέα της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπάρχει με το προσωπικό της 110 Πτέρυγας Μάχης, ενώ σχετικά με την υπόθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ9 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση, σημείωσε πως πρόκειται «για μία επίδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας σε ασφάλεια και άμυνα, όπως είχαν συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβριο».

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε «αναδεικνύεται, επίσης, ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχος, αλλά και ως χώρα που έχει δυνατότητες και άριστη γεωγραφική θέση» για να συμπληρώσει ότι «η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Έλληνες συμμάχους με όρους βοήθειας διατήρησης της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Πάιατ ανέφερε στους δημοσιογράφους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα:

«Πρώτα θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ στη Λάρισα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Καμμένο, τον Ναύαρχο Αποστολάκη, και τον Πτέραρχο Χριστοδούλου για τη σημερινή πρόσκληση.

Αυτή η επίσκεψη μου δίνει την ευκαιρία να επισκεφθώ το Αμερικανικό προσωπικό που βρίσκεται εδώ στο πλαίσιο της προσωρινής μεταστάθμευσης των MQ-9.

Είναι επίσης μια ευκαιρία να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της 110ης ΠΜ για την εξαιρετική συνεργασία που επιδεικνύουν στη διάρκεια αυτής της μεταστάθμευσης.

Η λειτουργία αυτών των μη-οπλισμένων MQ-9 εδώ στη Λάρισα είναι μια εξαιρετική απόδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας μας στην άμυνα και την ασφάλεια  όπως συζητήθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον.

Είναι επίσης μια απόδειξη του ρόλου που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας , ως ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, και ως χώρα με εξαιρετική γεωγραφία και δυνατότητες.

Έτσι και εμείς, ως Αμερικανική κυβέρνηση, δεσμευόμαστε να χτίσουμε πάνω σε αυτό το θεμέλιο σε συνεργασία με τους Έλληνες συμμάχους μας προκειμένου να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ευχαριστώ πολύ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή