Κατρούγκαλος: Κοντά σε εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια

Κατρούγκαλος: Κοντά σε εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια και είμαστε πολύ κοντά για να τα καταφέρουμε, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Βρισκόμαστε μια ανάσα από το να έχουμε μια καλή συμφωνία  (…) και έχει ληφθεί κάθε πρόνοια -και στα κείμενα- ώστε να μην δοθεί τίποτα στη γειτονική χώρα χωρίς αντάλλαγμα».

«Καμία παραχώρηση δεν θα υπάρξει χωρίς δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εκτίμησε ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος Ιβανόφ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συμφωνία διότι ακόμα και εάν δεν την υπογράψει, είναι υποχρεωμένος να τη στείλει στη Βουλή η οποία μπορεί να την ξαναψηφίσει.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή αν ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν για λόγους αρχής τη συμφωνία. Πρόσθεσε μάλιστα πως όποιοι θέλουν να το διαπιστώσουν δεν έχουν παρά να καταθέσουν πρόταση μομφής. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ένας αξιόπιστος και μπεσαλής σύμμαχος.

Ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσβλέπει και σε μεμονωμένες ψήφους βουλευτών απάντησε ότι σε τόσο μείζονα εθνικά θέματα η ατομική ευθύνη των βουλευτών είναι προεξάρχουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή