Προς ψήφιση στις 14 Ιουνίου στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

Προς ψήφιση στις 14 Ιουνίου στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή εκτός απροόπτου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει τη μορφή του επείγοντος, θα τεθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές τη Δευτέρα και την Τρίτη, με στόχο η τελική ψήφιση από την Ολομέλεια να γίνει την Πέμπτη στις 14 Ιουνίου.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι επιθυμεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχει ψηφισθεί, ώστε να μη δοθούν αφορμές για όσους ενδεχομένως επιθυμούν να ακολουθήσουν παρελκυστική τακτική έναντι της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τη συζήτηση που εξελίσσεται μεταξύ εταίρων και δανειστών, αναφορικά με την εξειδίκευση των μέτρων που θα καταστήσουν καλύτερα διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος. Από το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται καθησυχαστικοί όσον αφορά τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Washington Group και αισιοδοξούν ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την 21η Ιουνίου είναι περισσότερο από αρκετός για να αποβούν παραγωγικές οι διεργασίες και να προκύψει η επιθυμητή εξέλιξη.

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να συνεχιστούν στο Εuroworking Group της Πέμπτης που θα γίνει στο Παρίσι, ωστόσο, το χρονικό περιθώριο για πλήρη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πλέον τόσο μικρό που αξιωματούχοι του ΔΝΤ θεωρούν ότι δεν θα είναι εύκολα εφικτή.

Κι αυτό γιατί για το ΔΝΤ σίγουρα μιαν απόφαση που θα ληφθεί πριν από τη λήξη του προγράμματος ή ακόμα και στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, όπως διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα έρθει πολύ αργά, μη επιτρέποντας στο Ταμείο να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα με πλήρη χρηματοδότηση, καθώς δεν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να το ενεργοποιήσει, αλλά και να κάνει και αξιολόγηση που είναι απαραίτητη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή