Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί μάλλον πάνε στα συλλαλητήρια για να ψαρέψουν ψήφους

Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί μάλλον πάνε στα συλλαλητήρια για να ψαρέψουν ψήφους

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει μία συμφωνία με τα Σκόπια. Ο κόσμος στην πΓΔΜ στηρίζει τη λύση του Μακεδονικού λόγω της ανάγκης τους για μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Πρέπει εμείς εδώ στην Ελλάδα να αναρωτηθούμε αν με τη στάση μας δίνουμε τα Σκόπια «πακέτο» στους Τούρκους γιατί στην πολιτική δεν υπάρχει κενό», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του πρόσθεσε πως «αν η Ελλάδα δεν καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί, αν η Ελλάδα δεν δώσει το χέρι προς τους γείτονές μας, αν δεν τους βοηθήσει να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας, το κενό θα το γεμίσουν οι Τούρκοι».

Και απηύθυνε το ερώτημα προς τους Έλληνες πατριώτες για το «αν η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τουρκικό μέτωπο και στα βόρεια σύνορά της».

Μιλώντας για τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την αντίθεσή του με την παρουσία των πολιτικών σε αυτά λέγοντας ότι «δεν αντιλαμβάνομαι πώς κάποιοι πολιτικοί που θεωρούν τον εαυτό τους προοδευτικό θα είναι σήμερα στα συλλαλητήρια.

Είναι δικαίωμα του κόσμου να διαδηλώνει, αλλά οι πολιτικοί μάλλον πάνε εκεί για να «ψαρέψουν» ψήφους» και πρόσθεσε: «οι πολιτικοί να πάρουν καθαρή απόσταση από τέτοιες εκδηλώσεις που δεν βοηθούν την πολιτική λύση της υπόθεσης».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, χθες, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως, στην ερώτηση που του απηύθυνε «τι θα γίνει με την Εκκλησία των Σκοπίων», ο Πατριάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι αποφασισμένος να βοηθήσει και ο ίδιος να απαλλαγούμε από αυτό το αγκάθι γιατί θα είναι καλό, η εκκλησία των Σκοπίων να επιστρέψει σε ένα όνομα που δεν προκαλεί εντάσεις και θα είναι μια πρώτη νίκη της ειρήνης απέναντι σε αλυτρωτικές πολιτικές».

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας και τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, τόσο στα Εξάρχεια, όσο και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, «τουλάχιστον ανίκανο» και τον κάλεσε να κάνει μια βόλτα στα Εξάρχεια «που χρειάζεται δύο διμοιρίες για να περπατήσει» στην περιοχή. Κάλεσε επίσης, την ελληνική πολιτεία «να προστατεύσει τις γειτονιές και τους πολίτες από τη βία και αυτή την χουλιγκανική συμπεριφορά σε διάφορες συνοικίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι το Ποτάμι ετοιμάζει πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την άδεια του. Θα προτείνει αυτός που αιτείται αδείας να έχει κάνει δήλωση μετάνοιας αποκηρύττοντας το δολοφονικό παρελθόν του.

«Μπορούμε να δώσουμε άδεια σε ένα άνθρωπο που έχει καταπατήσει το ωραιότερο δικαίωμα, που είναι η ζωή, χωρίς να έχει κάνει μία ελάχιστη αυτοκριτική για τους φόνους που έχει κάνει; Δεν μπορεί να κλείνει το μάτι σε τρομοκρατικές ενεργειες και να ζητάει και από την πολιτεία να του δώσει άδεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής και για το αν «ξεφούσκωσε», ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «τα συνθήματα έχουν τελειώσει. Τα μεγάλα λόγια έχουν τελειώσει. Θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να οριοθετήσει απόλυτα τις προτεραιότητες αυτής της χώρας. Να πει εγώ αγωνίζομαι για αυτά τα συγκεκριμένα πέντε πράγματα. Είμαι έτοιμος ως πολιτικός του Κινήματος Αλλαγής να βοηθήσω για να λυθούν προβλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή