Συνάντηση Παυλόπουλου με Φωτίου για τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής

Συνάντηση Παυλόπουλου με Φωτίου για τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και τον γγ Πρόνοιας, Δημήτρη Καρέλλα, δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ενημερώθηκε για τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, που αφορούν την από-ιδρυματοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα παιδιών.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο ΠτΔ, κατά τις παρεμβάσεις του σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και στην ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες, που λαμβάνονται για το θέμα. Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι το κοινωνικό κράτος είναι πραγματικός πυλώνας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Eιδικότερα, ο ΠτΔ τόνισε: «Τη σημασία του κοινωνικού κράτους για την κοινωνική συνοχή την ξέρουμε όλοι. Την ζούμε άλλωστε όλοι, βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση. Το παρήγορο στην εποχή μας είναι ιδίως ότι δημιουργούνται πλέον ευαισθησίες και στην μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαίρομαι γιατί πλέον ολοένα και περισσότεροι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, ολοένα και περισσότερο αναγνωρίζουν τη σημασία του κοινωνικού κράτους σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή