ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Προκλητικές, απαράδεκτες και εκβιαστικές οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

kefalogiannis-proklitikes-aparadektes-kai-ekviastikes-oi-diloseis-tsavoysogloy-2254765

«Προκλητικές, απαράδεκτες και εκβιαστικές», χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί διακοπής της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών που ανέφερε ότι διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων,  μία δήλωση που απομακρύνει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατέθεσε σχετική κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων.

Ως δικαιολογία για αυτόν τον ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο εκβιασμό προέβαλλε το επιχείρημα  ότι η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς τη συμφωνία γιατί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μίας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας απεφάσισε την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά με τη στάση της αυτή δεν υπονομεύει απλώς τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά κυρίως την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Είναι σε γνώση της η μονομερής αυτή ενέργεια της Τουρκίας;

– Σε τι ενέργειες και κυρώσεις προτίθεται να προβεί;»