Εκπαίδευση: Επανέρχεται η μαγνητοφώνηση στις συνεντεύξεις

Εκπαίδευση: Επανέρχεται η μαγνητοφώνηση στις συνεντεύξεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα σε όλους τους σχολικούς συμβούλους να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για θέση στελέχους έδωσε τελικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Χθες, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε τα εξής:

– Θα θεωρηθεί μία θητεία το σύνολο των θητειών που έχουν μέχρι τώρα τα στελέχη εκπαίδευσης και άρα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα στελέχη να θέσουν υποψηφιότητα και να κριθούν.

– Επανέρχεται η μαγνητοφώνηση της συνέντευξης που θα δίνουν οι υποψήφιοι για κάποια θέση. Η πρόβλεψη αυτή δεν είχε περιληφθεί στο αρχικό νομοσχέδιο. «Ο λόγος που την είχαμε αποσύρει, πέρα από το ότι σε όλες τις διαδικασίες του Δημοσίου δεν υπάρχει, είναι ότι υπάρχει μια τεχνική δυσκολία στις περιφερειακές υπηρεσίες στην απομαγνητοφώνηση. Για να μην υπάρχει κανένα ίχνος υποψίας, εμείς, ως ο μόνος χώρος στο Δημόσιο την επαναφέρουμε και θα κάνουμε το παν για να διευκολύνουμε τις υπηρεσίες», δήλωσε ο υπουργός.

– Αποσύρεται η ρύθμιση που πριμοδοτούσε την προϋπηρεσία εκπαιδευτικών σε δομές εκπαίδευσης προσφύγων.

Τέλος, για τη νέα διαδικασία χορήγησης της παιδαγωγικής επάρκειας, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι «κάθε πανεπιστημιακό τμήμα που θέλει να δώσει παιδαγωγική επάρκεια καταρτίζει το πρόγραμμα των μαθημάτων που, όταν τα παιδιά τα παρακολουθήσουν, παίρνουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας. Το πρόγραμμα αυτό εγκρίνεται από τη γενική συνέλευση του τμήματος, πάει στη Σύγκλητο, το εγκρίνει η Σύγκλητος –το υπουργείο και το ΙΕΠ δεν εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία– και με απόφαση της Συγκλήτου δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και αυτό το συγκεκριμένο τμήμα έχει τη δυνατότητα της παροχής της παιδαγωγικής επάρκειας».

Την ίδια στιγμή, σφοδρή κριτική στον κ. Γαβρόγλου για την πολιτική της κυβέρνησης και στον χώρο της εκπαίδευσης άσκησε, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην Ολομέλεια, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. Μίλησε για κυβερνητικό «κατήφορο χωρίς τέλος» και μεταξύ άλλων τόνισε: «Προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις, απαξίωση επιτυχημένων θεσμών και δομών, κυνήγι της αριστείας, ισοπέδωση, διάλυση των πάντων. Οπισθοδρόμηση. Η δήθεν αριστερή πολιτική σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά διευθετήσεις συμφερόντων που καταλήγουν σε μια σκληρή ταξική πολιτική». Ο κ. Γαβρόγλου της απάντησε ότι η ΔΗΣΥ δεν παρουσίασε κάποια καινοτόμα αντιπρόταση στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή