Η αποστροφή για την Κρήτη αποκάλυψε την μάχη ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Η αποστροφή για την Κρήτη αποκάλυψε την μάχη ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία φράση του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, αμέσως μετά την συγκέντρωση στο Ρέθυμνο αποτυπώνει το διακύβευμα της μάχης που δίνει το Κίνημα Αλλαγής. «Η γεμάτη αίθουσα στο Ρέθυμνο έδωσε το στίγμα ότι το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης ανασυγκροτείται». Η φράση «το κάστρο ανασυγκροτείται» αποτυπώνει την μάχη που είναι εδώ και καιρό σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής για τον κόσμο της «προοδευτικής παράταξης». Μία μάχη που στην Κρήτη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς πρόκειται για το κάστρο για δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ που στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι δικαιολογείται και η ιδιαίτερη βαρύτητα που δόθηκε στην μεγαλόνησο, καθώς η περιοδεία του νέου γραμματέα διήρκησε 4 μέρες και ήταν σε όλους τους νομούς. Την ίδια ώρα οι περιοδείες ανά την Ελλάδα συνεχίζονται με επιτελικά στελέχη του κόμματος να μην κρύβουν πως πρόκειται για άσκηση εκλογικής ετοιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αρκαδία, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης μαζί με τον βουλευτή του νομού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ενώ τις επόμενες μέρες οι εξορμήσεις ανά την Ελλάδα θα συνεχιστούν ακόμα και παρουσία της προέδρου κ. Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος θα βρεθεί την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει και συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Στο εσωτερικό σκηνικό δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής πως οι τόνοι έχουν πέσει ιδιαιτέρως. Απόδειξη πως τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τα συλλαλητήρια δεν παρατηρήθηκε ούτε μία παραφωνία και διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή του κόμματος για την ονομασία της γείτονος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή