Ο πολιτικός και ο αθλητικός κόσμος αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Ο πολιτικός και ο αθλητικός κόσμος αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

5' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου Γιαννακόπουλου, εκφράζουν ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος της χώρας.

Τη θλίψη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ο οποίος αναφέρει σε δήλωσή του:

«Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Ελληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» .

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Τον Παύλο Γιαννακόπουλο αποχαιρετούν με αναρτήσεις τους στο twitter οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν υπάρχει οπαδός του Παναθηναϊκού που δεν πενθεί σήμερα! Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Συλλυπητήρια στην οικογένεια» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ως Παναθηναϊκός αλλά και ως φίλαθλος αποχαιρετώ κι εγώ τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ενας άνθρωπος με τεράστια συμβολή στον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό» έγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του ελληνικού μπάσκετ, έφτιαξε μεγάλο τον Παναθηναϊκό, με τίμησε με τη φιλία του εντός και εκτός γηπέδου» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter o Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Τη θλίψη της εκφράζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για την απώλεια του Προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει σε δήλωσή της: «Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με θλίψη αποχαιρετώ τον σεμνό άνθρωπο και οικογενειάρχη, επιτυχημένο επιχειρηματία, κορυφαίο του αθλητισμού, τον δημιουργό του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το έργο του θα τον θυμίζει για πάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

 

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει: «Άλλη χαρά στη ζωή μου εκτός από τον Παναθηναϊκό μετά την οικογένεια και την δουλειά μου δεν έχω». Το εκμυστηρεύτηκε σε ομάδα φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρεθήκαμε στη Σαραγόσα το 1995. Έτσι απλά και ωραία έβλεπε τα πράγματα ο Παύλος Γιαννακόπουλος που αποχαιρετούμε με εκτίμηση.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες – στα μυαλά τους και στα χέρια τους» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και συνέχισε:

«Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένειά του – προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική».

 

 

Mε μήνυμά του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

 

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων και προσθέτει: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες και προσέφερε στην ελληνική οικονομία. Οφείλουν η οικογένεια του και οι συνεργάτες του, να συνεχίσουν αυτή την πορεία και να τιμήσουν το έργο και την προσφορά του».

Ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, μέσω ανακοίνωσης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και συμπληρώνει: «Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος, στον οποίο οφείλει πολλά, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ αν σκεφτείς κανείς πόσοι Έλληνες παίκτες πέρασαν από εκεί, έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο και σταδιοδρόμησαν παντού, και βέβαια στην εθνική μας ομάδα, Καλό του ταξίδι», αναφέρει με μήνυμά του στο twitter o βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς.

 

 

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέφρασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ερυθρόλευκη ΚΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή