Σε «καλό κλίμα» η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Σε «καλό κλίμα» η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα στις 3 μ.μ., ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Το τηλεφώνημα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, διήρκησε περίπου μια ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δυο πρωθυπουργών.

Από την πλευρά του, το γραφείο πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, σε  δική του ανακοίνωσή, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.

Όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, τονίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου.

Επιθυμία των Σκοπίων, είπε σε δηλώσεις του, είναι να υπάρξει λύση ακόμα και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26 Ιουνίου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι μετρημένες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό η λύση να είναι ποιοτική, αξιοπρεπής και να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα τη δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα κληθούν να την επικυρώσουν δια δημοψηφίσματος.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο κ. Ζάεφ, ενώ επεσήμανε αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν αυτό συμβεί οι πρόεδροι των δυο χωρών, αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν καταλλήλως.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή