Πυρά Φίλη: Το Υπερταμείο καθιστά τη χώρα αποικία χρέους

Πυρά Φίλη: Το Υπερταμείο καθιστά τη χώρα αποικία χρέους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «πυρά» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος υποστήριξε πως ουσιαστικά η ύπαρξη του Υπερταμείου αποδεικνύει πως η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στις συναρμόδιες επιτροπές που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα του Υπερταμείου, καλώντας την Αντιπολίτευση που επικρίνει την κυβέρνηση, «να σταματήσει την ανειλικρίνεια και την υποκρισία» ενώ τόνισε ότι είναι μια επιλογή που επιβλήθηκε στη χώρα, καθιστώντας την αποικία χρέους.

«Το Υπερταμείο, για να είμαστε καθαροί, με οποιαδήποτε μορφή και ονομασία είναι, συνιστά αυτό που λέμε επισφράγιση ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους. Και με τα 25 δισ. και χωρίς τα 25 δισ., η δημόσια περιουσία πηγαίνει εκεί για αξιοποίηση. Είναι επιλογή που μας επιβάλλεται – με χειρότερους όρους ήταν πριν- που καθιστά τη χώρα αποικία χρέους για 99 χρόνια. Πρέπει, όταν βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας να διεκδικήσουμε την κατάργηση αυτής της αντίληψης», επεσήμανε.

«Δεν υπερηφανευόμαστε ότι φθάσαμε σε αυτό το σημείο με τα μνημόνια. Μας επιβλήθηκαν, κάναμε ότι μπορέσαμε για να αντισταθμίσουμε κάποιες πλευρές αντικοινωνικές τους. Ο πυρήνας είναι σκληρός, νεοφιλελεύθερος και θέλουμε να έχουμε τη δύναμη, με βάσει και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις να ανατρέψουμε αυτόν τον πυρήνα και αυτή την πραγματικότητα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή