Κόντρα Σπυράκη – Τζανακόπουλου για το Σκοπιανό

Κόντρα Σπυράκη – Τζανακόπουλου για το Σκοπιανό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις» πρόσθεσε η κ. Σπυράκη.

Απάντηση Τζανακόπουλου:

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα» αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην Μαρία Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει:

«Στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «απαράβατη προϋπόθεση» την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ «πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας», προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση.

Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης.

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

ΝΔ: Ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί

Ανταπαντώντας η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί» και προσθέτει:

«Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του».

«Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία» σημειώνει η  ΝΔ και καταλήγει:

«Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή