Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: Οριστική και γενναία λύση του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: Οριστική και γενναία λύση του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και γενναίας λύσης στο ζήτημα του δημοσίου χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η λύση στο ζήτημα του δημοσίου χρέους προβλεπόταν, άλλωστε, ήδη από τη συμφωνία του 2012, αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ενώ όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα πρέπει να καθυστερήσει άλλο, αλλά να επιτευχθεί στο επικείμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: Οριστική και γενναία λύση του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου-1

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της επιστροφής των κερδών των κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), της επέκτασης της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής των δανείων και της καλύτερης δυνατής χρήσης των αδιάθετων πόρων – 27,4 δισ. ευρώ- του τρίτου προγράμματος.

Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: Οριστική και γενναία λύση του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου-2

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους βασικούς άξονες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα, συμφωνώντας με την ανάγκη μικρότερων φόρων και υλοποίησης τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή