ΠΓΔΜ για non paper Μαξίμου: Αποτελεί ερμηνεία, δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία

ΠΓΔΜ για non paper Μαξίμου: Αποτελεί ερμηνεία, δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι, αναφέρει ότι το Non paper των 16 σημείων που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί «ερμηνεία» και δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Mia, τόνισε ότι το Non paper της Ελλάδας αναφορικά με τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς «που διέρρευσε στο κοινό στην Ελλάδα, είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους όρους της συμφωνίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η βάση της συμφωνίας αφορά τον τρόπο που ερμηνεύουν και αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες τον όρο «Μακεδονία» και πρόσθεσε:

«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες. Στη συμφωνία διατηρείται η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο εθνικός ύμνος αλλά και η σημαία της ΠΓΔΜ δεν θα αλλάξουν και ότι τα σύμβολα δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή