Κίνημα Αλλαγής: Oχι σε οποιαδήποτε λύση

Κίνημα Αλλαγής: Oχι σε οποιαδήποτε λύση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει οριστική λύση, αλλά συμφωνία με αστερίσκους και ερωτηματικά». Η φράση του εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Π. Χρηστίδη είναι ενδεικτική της επιφυλακτικής στάσης που κρατά το κόμμα σε κεντρικό επίπεδο, με πρώτη την κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο. «Είμαστε υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης», σημείωνε παράλληλα ο εκπρόσωπος του κόμματος, προσθέτοντας πως η συμφωνία «πρέπει να γίνει με όρους εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων», καθώς «ο κίνδυνος είναι πάντα εξ Ανατολών».

Τα παραπάνω αποτυπώνουν μια διακριτική μεν, αλλά σαφή τάση να μην προτρέξει το Κίνημα Αλλαγής να πάρει θέση πριν γίνει αναλυτική εξέταση της συμφωνίας. Γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο από χθες το μεσημέρι ήταν σε αναμονή ειδικοί εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες, ώστε άμα τη αφίξει του κειμένου να το αναλύσουν μέχρι κεραίας. Επίσης, υπήρξε και δημόσια διαμαρτυρία του κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του δήλωσε πως «είναι απαράδεκτο να διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος με βάση πληροφορίες και το κείμενο να κρατείται κρυφό». Τούτων δοθέντων από το Κίνημα Αλλαγής, πριν συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο για δεύτερη συναπτή ημέρα, σημείωναν σε κάθε τόνο πως πριν πουν οτιδήποτε παραπάνω, πρέπει «να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και το πλήρες κείμενο», θέτοντας παράλληλα ως προϋπόθεση «να έρθει και στη Βουλή και να δούμε ακριβώς τι θα πει ο κ. Τσίπρας για όλα αυτά τα ζητήματα».

«Η όλη κουβέντα εξελίσσεται με βάση ένα non paper του Μαξίμου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι το ακριβές και αναλυτικό κείμενο», σχολίαζε στην «Κ» κομματικό στέλεχος. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές από τη Χαρ. Τρικούπη δεν ξέφευγαν χιλιοστό πέραν του επικυρωμένου από το Πολιτικό Συμβούλιο κειμένου, το οποίον εδράζεται πάνω στο τρίπτυχο «σύνθετη ονομασία, erga omnes και απαλοιφή αλυτρωτικών αναφορών μέσω συνταγματικής αναθεώρησης». Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στο κυβερνητικό non paper, με αρμόδιες πηγές να λένε πως αφήνει πολλά θέματα ανοιχτά. Την ίδια ώρα, Γ. Παπανδρέου, Στ. Θεοδωράκης και Θ. Θεοχαρόπουλος προέτασσαν την αναγκαιότητα τελικής λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή