Αδιέξοδο στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του έναντι της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Αδιέξοδο στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του έναντι της συμφωνίας για το Σκοπιανό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση κοινής στάσης έναντι της συμφωνίας για το Σκοπιανό βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής καθώς η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κατέληξε σε αδιέξοδο.

Η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε αρνητικά  έναντι της συμφωνίας: «Είναι κακή η συμφωνία» είπε σύμφωνα με πληροφορίες προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και ακολούθησε συζήτηση η οποία σε αρκετά της σημεία ήταν έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης εμφανίστηκαν με την άποψη ότι παρά τα γκρίζα της σημεία, η συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί ούτε να υιοθετεί τους πανηγυρισμούς του Αλ. Τσίπρα αλλά δεν πρέπει να ταυτισθεί και με τη στάση του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο ότι η Φ. Γεννηματά επέμεινε στις θέσει της, η περίπου 4ωρη  συνεδρίαση δεν κατέληξε σε κοινή ανακοίνωση.

Μετά τη συνεδρίαση η κυρία Γεννηματά είχε συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου και κατά πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για σύνταξη ενός σχεδίου ανακοίνωσης που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές χωρίς όμως και πάλι αποτέλεσμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης  με τους βουλευτές του, καθώς θεωρείται βέβαιο  ότι δεν θα μετακινηθεί από τη θέση του για επίλυση του Σκοπιανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή