Σκληρή επίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα για οικονομία – εθνικά θέματα

Σκληρή επίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα για οικονομία – εθνικά θέματα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησής του όσο και για τη συμφωνία με τα Σκόπια άσκησε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Οι νέες δεσμεύσεις που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε, συγκροτούν, μαζί με εκείνες του Γ΄ Μνημονίου, πολύ βαριά «κληρονομιά», άχθος για τη χώρα. Xωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλειά στον λαιμό του ελληνικού λαού», είπε η κυρία Γεννηματά που κατηγόρησε την κυβέρνηση για πράξεις υποτέλειας που προσβάλλουν τον ελληνικό λαό «Κύριε Τσίπρα, δημεύεται η δημόσια περιουσία. Είναι εγκληματικό αυτό που κάνετε. Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό».

«Είναι τώρα η ώρα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για οριστική έξοδο», προσέθεσε η Φ. Γεννηματά η οποία ακολούθως έστρεψε τα πυρά της και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι επί δύο χρόνια ζητούσε εκλογές αλλά την κρίσιμη ώρα είπε «ραντεβού στο φθινόπωρο».

«Καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα ένα ακόμη από τα μνημόνια που θα έσκιζε ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά και διερωτήθηκε.

«Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες όταν ήδη χρωστούν 130 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Όταν τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες.

Μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ,  η κυρία Γεννηματά είπε ότι αποτελεί ένα βήμα «αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση».

Έχει θετικά σημεία στο πλαίσιο που έχουμε διαχρονικά θέση, ενώ προειδοποίησε  ότι η εκτέλεση της συμφωνίας εξαρτάται κυρίως από την πλευρά των Σκοπίων.

«Η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μόνο εάν η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει και την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με τη νέα ονομασία. Και μόνο βεβαίως  εάν η επιστολή εκ μέρους  του ΝΑΤΟ για ένταξη της χώρας στη Συμμαχία σταλεί μετά την ολοκλήρωση όλων όσων έχουν αναλάβει να πράξουν τα Σκόπια για να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα για τη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή