Καμμένος: Ζητώ ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής (βίντεο)

Καμμένος: Ζητώ ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής (βίντεο)

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής, ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Επίσης ζήτησε από τη βουλή να εγκρίνει την «άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους».

«Διεπράχθησαν σοβαρές προσβολές κατά του πολιτεύματος και κατά του στρατεύματος. Ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας – και μόνο με αυτή την ιδιότητα – θα ήθελα να θυμίσω ότι μέσα σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας» ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα αλλά και βαριά προσβολή για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν μπορεί να καλούνται από κανέναν να καταπατήσουν το Σύνταγμα, την αρχή του πολιτεύματος και να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές. Σέβονται το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων, τα κόμματα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Τέτοιου είδους εκκλήσεις και τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση, όπου χειροκροτήθηκε από τα μέλη της Χρυσή Αυγής, υπήρξε παραβίαση του ποινικού κώδικα. -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας. Ζητώ κ. πρόεδρε καταρχήν από τη δικαιοσύνη, όπως άμεσα ασκηθεί ποινική δίωξη, για το συγκεκριμένο αδίκημα κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Οπως επίσης ζητώ από το σύνολο της βουλής να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους.

Δεν μπορεί να παίζουν με το πολίτευμα της χώρας. Δεν μπορεί να παίζουν με τις Ενοπλες Δυνάμεις. Υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Συντάγματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή