Ενόχληση Βαρουφάκη για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Die Welt

Ενόχληση Βαρουφάκη για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Die Welt

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Die Welt σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «μαγική εικόνα του κ. Τσίπρα». 

Συγκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25, επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μνημονιακότερος των μνημονιακών, παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα για τη χώρα».

«Το δικό μας σχόλιο είναι πως πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει πλήρως τον μνημονιακό της ρόλο κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τον εαυτό του σε σχέση με πριν το 2015» τονίζει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η μαγική εικόνα του κ. Τσίπρα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, εμφανίστηκε μνημονιακότερος των μνημονιακών, παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας δήλωσε πως η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα εφαρμόζοντας όλες τις μεταρρυθμίσεις (βλέπε απορρυθμίσεις) που επέβαλλαν οι δανειστές, αναφέροντας πως κατόρθωσε να μειώσει κατά 7% την ανεργία, εξήρε την κυβέρνησή του για τα εξωπραγματικά πλεονάσματα που επιτυγχάνει και τέλος δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις.

Το δικό μας σχόλιο είναι πως πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει πλήρως τον μνημονιακό της ρόλο κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τον εαυτό του σε σχέση με πριν το 2015. Μιλά για μείωση της ανεργίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με 384€ μικτά, ενώ όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που προτάσει ως επιτυχία, ξεχνά να αναφέρει πως προέρχονται από τη σάρκα και το αίμα του ελληνικού λάου μέσω της ασύλληπτης υπερφορολόγησης που έχει επιβάλλει στη χώρα (πλεονάσματα που δεν ανακυκλώνονται στην οικονομία αλλά κατευθύνονται στο μη βιώσιμο χρέος). Ο κ.Τσίπρας έφτασε στο σημείο να κομπορημονεί πως επιτυγχάνει του μνημονιακούς στόχους όσο καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα! Τέλος έφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ.Γεωργίου λέγοντας πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα καταθέσει υπέρ του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα πλέον ένα κόμμα του μνημονιακού τόξου, του μονόδρομου της μη εναλλακτικής, της τοξικής ΤΙΝΑ. Το ΜέΡΑ25 μάχεται να δώσει εναλλακτική στην προβαλλόμενη μη εναλλακτική με ρεαλιστικές προτάσεις, όπως οι Επτά Τομές, που αποτελούν ένα πλαίσιο πολιτικών που σπάνε τον φαύλο κύκλο της συνεχιζόμενης εσωτερικής υποτίμησης και της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή