ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη σύσκεψη στο Ποτάμι

krisimi-syskepsi-sto-potami-2256885

Καθοριστική για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να θεωρηθεί η έκτακτη συνεδρίαση που έχει συγκαλέσει για το απόγευμα της Δευτέρας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με τους στενούς συνεργάτες και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματός του.

Ειδικότερα, η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται ως απόρροια του έντονου διαλόγου που είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης με την κυρία Γεννηματά το βράδυ της Παρασκευής, δηλαδή λίγες μόνο ώρες πριν από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή και την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης,

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κατά τη συνομιλία τους αυτή, είχε ζητήσει από τον κ. Θεοδωράκη να συνταχθεί «με τη γραμμή της πλειοψηφίας» του Κινήματος Αλλαγής και να μην διαφοροποιηθεί. Τότε, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε προβάλλει τις δικές του αντιρρήσεις κατηγορώντας την κυρία Γεννηματά πως λαμβάνει μονομερώς αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει δεκτό.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι η αποψινή άτυπη συνεδρίαση, μπορεί να μην καταλήξει σε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον που θα έχει αυτή η κοινή συμπόρευση ή αν ακόμη μπορεί να θεωρηθεί και ως «προάγγελος» αποχώρησης.

Σε σημερινή του συνέντευξη  και ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζει «είμαστε από τους συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μείνουμε όμως για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας. Θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».