Μαξίμου: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το δημοσίευμα της FAZ

Μαξίμου: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το δημοσίευμα της FAZ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσίευμα της FAZ που πραγματοποιεί αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, σχολιάζουν τις δεσμεύσεις του, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  ότι «δεν θα ακυρώσει μία συμφωνία στο ονοματολογικό», αλλά και την ομολογία που φέρεται να έκανε, ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του» αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι εάν δεν προβεί σε διάψευση, «είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό». Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να απαντήσει με παρρησία:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως "δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό";

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ "προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ";».

Και προσθέτουν , πώς «εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό». Δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine, «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή