Στο στόχαστρο Ν.Δ. – Βενιζέλου η Παπασπύρου

Στο στόχαστρο Ν.Δ. – Βενιζέλου η Παπασπύρου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες κινήσεις της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, είτε υπηρεσιακού χαρακτήρα είτε μέσω συνεντεύξεών της –στις οποίες, όπως υπογραμμίστηκε, μιλούσε για την ουσία υποθέσεων που χειριζόταν– βρέθηκαν στο στόχαστρο εντονότατης κριτικής χθες στη Βουλή, από πλευράς βουλευτών της Ν.Δ., καθώς και του κ. Ευ. Βενιζέλου, με αφορμή την παρουσία της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της κατά το έτος 2016.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η συζήτηση εστιάστηκε σε υποθέσεις όπως για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, με την κ. Παπασπύρου να υπεραμύνεται επιλογών και πρωτοβουλιών της, και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να της ασκούν δριμύτατη κριτική, υποστηρίζοντας πως οι επιλογές και οι πρωτοβουλίες της αυτές ουσιαστικά είναι υποστηρικτικές του κυβερνητικού αφηγήματος περί τη διαφθορά σε περιόδους προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε και σε επικρίσεις τις οποίες δέχεται και από άλλες πλευρές, εκτός Βουλής, για να υποστηρίξει υπό το πρίσμα αυτό: «Είναι εσφαλμένα όσα μου καταλογίζονται από όσους βάλλουν κατά του κύρους του επιθεωρητή». Η εντός της επιτροπής κριτική που δέχθηκε, πάντως, η γενική επιθεωρήτρια, προκάλεσε αντιδράσεις και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόεδρο της επιτροπής κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου να έρχεται σε αντιπαράθεση τόσο με συναδέλφους της από την Ν.Δ. (Ι. Τραγάκη, Γ. Γεωργαντά και Χ. Αθανασίου), όσο και με τον κ. Βενιζέλο, αρκετές φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή