Σε νέα τοποθεσία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό υπό το φόβο αντιδράσεων

Σε νέα τοποθεσία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό υπό το φόβο αντιδράσεων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αλλαγή της τοποθεσίας της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τα οφέλη της συμφωνίας στο Σκοπιανό, προέβησαν οι υπεύθυνοι με σκοπό την αποφυγή επεισοδίων λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Μακεδονικό τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια», αρχικώς ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας. Ωστόσο, λόγω των καλεσμάτων για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που σχεδίαζαν πολίτες, φορείς αλλά και οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αιφνίδια αλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19.00 μ.μ., το «Κίνημα ΣφυρίΖΩ», καλούσε τους Θεσσαλονικείς να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας για να παρουσιάσει τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ας σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε με κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ εκατοντάδες είναι οι χρήστες έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω εκδήλωση προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Τούμπας. Με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος ενημερώνει τους διοργανωτές της εκδήλωσης πως δεν πρόκειται «να λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα».

Επιπροσθέτως, οι συντάκτες της ανακοίνωσης ξεκαθάριζαν, ακόμη, ότι δεν θα επιτραπεί σε ακραία στοιχεία και μέλη εθνικιστικών και φασιστικών οργανώσεων να καπηλευτούν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντίδρασης στο «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.

Έτσι, με νέα ενημέρωση γνωστοποιήθηκε, πως η εκδήλωση τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο περίπτερο 8, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 μ.μ., ενώ ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Βερβέρης, συντονιστής Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, Βέμουντ Ώρμπακκε, επίκουρος Καθηγητής Πολ. Επιστημών ΑΠΘ.

Πηγή: thestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή