Η εύθραυστη πλειοψηφία απειλεί τη συγκυβέρνηση

Η εύθραυστη πλειοψηφία απειλεί τη συγκυβέρνηση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλυδωνισμούς προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη, στον απόηχο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, αλλά και λίγες μόλις ημέρες μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Πλέον, η κυβερνητική πλειοψηφία ανέρχεται σε 152 βουλευτές, ενώ η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ περιορίζεται σε μόλις επτά.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, να υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται, ωστόσο, η τοποθέτηση κυβερνητικών πηγών, η οποία ακολούθησε, μάλλον δεν αποπνέει κλίμα ψυχραιμίας από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε αυτή γίνεται λόγος για «σχέδιο νέας αποστασίας», το οποίο, όπως αναφέρεται, «απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη». Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, καλούν δε τον κ. Λαζαρίδη «να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού». Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίες με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων».

Λίγο αργότερα, μιλώντας από το Λονδίνο, μετά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε βέβαιος για την «ανθεκτικότητα» της κυβέρνησης, παρότι…. παρέφρασε τον τίτλο της γνωστής ταινίας «Die Hard» σε «Too Hard To Die». «Η κυβέρνηση αυτή θα έχει συνέχεια και όχι ασυνέχεια», υπογράμμισε  

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ήταν και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΑΝΕΛ, οι οποίοι ζητούν από τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς -όπως σημειώνεται- θα θεωρηθεί «αποστάτης».

«Σε πανικό οι ένοικοι του Μαξίμου»

Απαντώντας στις κυβερνητικές τοποθετήσεις, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «πανικό των ενοίκων του Μαξίμου», οι οποίοι, όπως σημειώνει, συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση καταρρέει.

«Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή