Βούτσης: Προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος

Βούτσης: Προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του φωνή προσέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, σε εκείνων της συγκυβέρνησης που με αφορμή διάφορα γεγονότα των τελευταίων ημερών, συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί κλίμα ύπαρξης σοβαρών απειλών κατά του πολιτεύματος.

Η παρέμβαση του κ. Ν. Βούτση, που καθώς είναι ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας προσλαμβάνει αντικειμενικά εξαιρετικά σοβαρό χαρακτήρα, έγινε στον απόηχο της απόπειρας κουκουλοφόρων να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, συνέδεσε το περιστατικό αυτό με όσα ο ίδιος είχε προ ημερών αναφέρει σχετικά με την ύπαρξη σχεδίων επιθέσεων κατά του Κοινοβουλίου, εξ αφορμής τότε απόπειρας ακραίων ομάδων και με την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής να εισβάλουν στη Βουλή:

«Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων με δραστηριοποίηση μικρών ολιγάριθμων ομάδων της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας, και μιας προσπάθειας εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος με στόχο βουλευτές και κόμματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

«Προσπάθησαν και προσπαθούν και πρέπει να αποτραπούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για δικές τους απόψεις. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής. Για να συνεχίσει: «Πρέπει να υπάρξει ένα πέπλο, ένας κύκλος ασφάλειας για να μπορούν όλοι θεσμικοί παράγοντες να διαμορφώνουν και να εκφράζουν την άποψή τους. Η πάνδημη αποδοκιμασία από όλες δυνάμεις δημοκρατικού τόξου να υπάρχει κάθε στιγμή. Οχι επιλεκτικά, συμψηφιστικά, όχι επιβραβεύοντας απόψεις που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Δεν πρέπει να δίνεται οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική, να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επισημάνσεις αυτές γίνονται σε συνέχεια όχι μόνο δημόσιων αναφορών του κ. Π. Καμμένου περί σχεδίου ανατροπής του πολιτεύματος, ή και δηλώσεων του βουλευτή Κ. Κατσίκη ο οποίος έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής του αν δεν ψήφιζε υπέρ της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αλλά και στους πυκνούς το τελευταίο 48ωρο κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή