Μέρκελ: Το Ελληνικό πρόγραμμα ήταν μία τεράστια πρόκληση

Μέρκελ: Το Ελληνικό πρόγραμμα ήταν μία τεράστια πρόκληση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάζεται περαιτέρω μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σήμερα στην Μπούντεσταγκ ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο.

«Το Ελληνικό πρόγραμμα όπως και τα άλλα, ήταν μία τεράστια πρόκληση, αλλά μπορούμε να πούμε τώρα ότι το ευρώ είναι σταθερό, τα προγράμματα τελείωσαν, οι χώρες είναι ανταγωνιστικές και αυτό ήταν μία καλή δουλειά και ένα καλό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Στην ευρωζώνη όλοι πρέπει να μένουν προσηλωμένοι στους κανόνες, δεν θα υπάρξει μια ένωση χρέους, τόνισε επίσης.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η καγκελάριος σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί που θέλουν και πρόσθεσε ότι "δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια κοινή συμφωνία για το άσυλο στην σύνοδο αυτή κορυφής" της ΕΕ, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν ότι χρειάζεται να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση, σημείωσε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή μας στη Γερμανία να ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες το 2015 δεν ήταν μονομερής, ενεργήσαμε για να βοηθήσουμε την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Πρέπει να επιστρέψουμε στους κανόνες που ίσχυαν από πριν από τον Σεπτέμβριο του 2015 καθώς έχουν μειωθεί οι αριθμοί των μεταναστών, πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή