ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαισιόδοξος ο Κουβέλης για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απαισιόδοξος ο Κουβέλης για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Την αβεβαιότητά του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της  Αδριανούπολης από τις 3 Μαρτίου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποια πρόβλεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, έθεσε το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν την επομένη της εκλογής του. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλης στηλίτευσε το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες παραμένουν κρατούμενοι τους τελευταίους 4 μήνες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες.

«Η κράτησή τους είναι παράνομη, αντιβαίνει σε κάθε έννοια Δικαίου και αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει εντάξει την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών στην πολιτική έντασης των σχέσεών της με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αξιοποιεί όλα τα πολιτικά και διπλωματικά της μέσα σε πολλαπλά επίπεδα για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Απαισιόδοξος εμφανιστήκε στην πιθανότητα αλλαγής στη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου μετά την επανεκλογή του, ενώ αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας τόνισε ότι  η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής της Τουρκίας είναι εντεταγμένες σε ένα στρατηγικό στόχο της Τουρκίας που αφορά την επεκτατική της πολιτική.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνεργάστηκε προεκλογικά και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Γκρίζους Λύκους, όντας υποχρεωμένος να υιοθετήσει εκ νέου εθνικιστική και επιθετική στάση απέναντι στην Ελλάδα.